En mycket god och lite annorlunda kaka/paj...
Gör en liten, lätt pajdeg av 50 gram rumsvarmt smör, 1 dl florsocker, 2 dl vetemjöl, 0,5 tsk bakpulver och 1 äggula. Tryck ut den i en springform, lite upp på kanterna med. Förgrädda i 10 minuter 200 grader.
Stek 3 skivade äpplen i 2 msk smör, 2 msk flytande honung och 1 tsk kanel. Låt äpplena mjukna rätt ordentligt.
Vispa 2 ägg pösigt med 1,5 dl strösocker, tillsätt 50 gram smält smör, 3 msk mjölk, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpuver och 1 dl vetemjöl.
Häll på äppelkompotten på det förgräddade skalet, sikta över 1 tsk kanel och bred sedan ut kaksmeten överst. Grädda i 175 grader i 15 minuter. ( 090924 Det verkar som några bakat och fått ha den inne lite längre än 15 minuter. Jag bakar den igen o kollar receptet... Men om ni provar innan låt stå tills den nästan stelnat, ska vara liiite kletig när den är klar! )
Låt svalna.
Ringla gärna lite extra honung över den florsockrade kakan.
Gärna en god vaniljsås till denna!!!
Njutning på hösten!
Lisbeth
9 kommentarer:
Den ser frestande ut. Du har något att hämta hos mig. Din blogg inspirerar mig i bakning.
Ser fantastisk god ut!
Hittade hit idag. Vilka läckerheter! Din blogg ligger nu på min lista. Jag kommer testa flera av recepten, det kan jag lova!
Tack snälla NI för trevliga kommentarer!
Det uppskattas stort!
Kram!
Lisbeth
Jag bakade kakan/pajen med uselt resultat. Smeten uppepå var som ett enda klegg, stämmer det verkligen med bara 15 min.
Ewa
Precis bakat dena goda paj/kaka. Fick stå inne betydligt längre än 15 min. Men god blev den. Kul att hitta nya goda recept att göra...mums!!
Hej igen alla bakande bloggare!
Kul att ni testar recept.
Jag hade min inne i 15 minuter...Men ska provbaka igen och se vad jag kan ha missat i receptskrivande.
Återkommer!
Lisbeth
Nog bara tiden som behövs ökas på för min blev perfekt, tror jag hade den inne 25 - 30 min :)
Det låter läckert, hmm. Den ska jag prova.
Hälsningar från Tyskland.
Skicka en kommentar