torsdag 10 september 2009

Vinbärsmuffins!

Gott med syrliga bär i muffins...
Byt mot de bär du har i din frys eller trädgård!!!
Vispa 125 gram rumsvarmt smör poröst med 2 dl strösocker och tillsätt 2 ägg.
Blanda även ner 1 tsk vaniljsocker, 4,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1,5 dl mjölk.
Fördela smeten i ca 20 st mindre muffinsformar. Jag ställer de i en muffinsplåt för att förhindra att de flyter ut.
Fördela ca 1 dl röda resp svarta vinbär i formarna.
Grädda i 15-20 minuter i 200 grader.
Ätes med fördel något ljumma...
Lisbeth

2 kommentarer:

Livet på Berget sa...

Ooo så gott,har vinbär i frysen som jag borde göra nått bra av. Detta var ju ett gott och snabbt sätt att bli av med dem:).

Ha det gott
/Sara

Smått å Gott sa...

Sååå gott! Ser att datorn tillfrisknat =) Hoppas att ni andra är fria från förkylningar me?? Ha det gott.//Maria