onsdag 2 september 2009

Tranbärsbullar med vit choklad!


En smaskig och höstlig variant på vetebullar...
Gott med frukt i vetebröd, här är russin ersatta med torkade tranbär, liite godare
tycker jag!
Smält 100 gram smör och tillsätt 5 dl mjölk, låt bli fingervarmt.
Lös upp 1 pkt jäst i en degspadet i en degbunke. Tillsätt 1 tsk salt, 1 dl strösocker, 1 krm kardemumma och ca 11-12 dl vetemjöl. Bättre som sagt med mindre mjöl, kletigare deg för ett bättre resultat.
Blanda väl. Låt jäsa i 40 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop, tillsätt inte mkt mer mjöl, lite på bordet brukar räcka.
Tryck/kavla ut till en rektangel.
Bred ut 100 gram rumsvarmt smör som blandats med 1 dl strösocker, 1 msk vaniljsocker, 100 gram finhackad vit choklad och 2 dl torkade tranbär.
Rulla/ vik ihop och gör den form på bullarna du vill, det blir ett tjugotal av den här satsen.
Låt jäsa igen. Ca 25 minuter.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker, grädda i 225 grader i ca 10 minuter till fin färg!
Låt svalna...
Mums!
Lisbeth

2 kommentarer:

Sari sa...

Oj, vad gott det låter! Mmmmm!!
Min faster gjorde blåbärsmuffins med just vit choklad för ett tag sedan och de var också jättegoda.
Choklad i alla möjliga former och varianter är aldrig fel! Inte när man bakar heller!
Ha det bra! //Sari

Mjuka sa...

Du frestar alltid med en massa gott!
Kram Malin