En kaka med höstens äppelskörd,
god smak av kardemumma
och liten aning av krisp.
Vispa 4 ägg med 2,5 dl strösocker pösigt, tillsätt 100 gram smält smör, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 3,5 dl vetemjöl.
Blanda allt ordentligt.
Häll i mindre långpanna (ca 25x 20cm)
Skär 4 goda svenska äpplen i bitar och skaka runt dom i kanel och socker. Fördela ut över kakan.
Smält 75 gram smör, blanda ner 1 dl vetemjöl, 2 dl havregryn, 1 dl strösocker, 2 tsk malen kardemumma och 2 tsk vaniljsocker.
Strö över kakan.
Grädda i 175 grader i ca 35 minuter.
Låt svalna, skär i rutor.
Så gott med lättvispad grädde
eller en god vaniljsås.
Lisbeth
3 kommentarer:
Låter verkligen gott :)
Ska absolut prövas någon dag.
Kram Åsa
Så gott, har lite äpplen kvar som vi fått av svärföräldrarna. Kanske blir det en kaka bakad efter receptet i helgen!
Ha en bra dag!
Anna-Karin
livetharochnu-akh
Gott det får jag testa i helgen. Lite äpplen har jag allt kvar på träden.
Skicka en kommentar