Mums!
Baka extra många och frys in till en mörk, kall höstdag!
Smält 100 gram smält smör och tillsätt 5 dl mjölk, låt bli fingervarmt.
Häll över 1 pkt jäst, 1 tsk salt, 1 dl strösocker och 1 tsk kardemumma. Rör runt så jästen löser sig. Tillsätt 11-12 dl vetemjöl.
Gärna så degen är rätt lös, det blir saftigare bullar!
Låt jäsa i 40 minuter.
Ta upp på bakbordet, knåda inte in så mycket mer mjöl.
Platta ut en rektangel, bred på en blandning av 100 gram rumsvarmt smör, 2 msk kanel och 1 dl strösocker.
Vik ihop och skär ca 1,5 cm breda remsor som du tvinnar/snurrar till en knut. Lägg på bakpappersklädd plåt.
Jäs i ytterligare 25 minuter.
Pensla med ett uppvispat ägg, strö över rikligt med pärlsocker.
Grädda i 10-12 minuter i 225 grader.
Låt svalna något...
...men nog är de godast lite ljumma????
Ha en underbar dag,
och imorgon kanske vi firar vaniljbullens dag ;)
Lisbeth
9 kommentarer:
Ja man kan ju alltid fira nått - anledning till gofika behövs jämnt :-)
Kram Maud
Mysig blogg du har!!!
Ahhh jag har firat BÅDE kanelbullens dag och vaniljbullens dag idag :) Och hela familjen älskade det kan jag tala om!
Smarrigt!
Kram Jenny
Åh vad gottit! Och jag som nästan inte tänkt göra några kanelbullar! Nu får jag nog tänka om. Ha en fortsatt bra kanelbulledag. // Maria
Mmmm vilket härligt bullfat, och jag kan intyga att dina är de godaste bullar i hela Norra Europa: ) Mari.
Vilket härligt fat med kanelbullar. Det år bli kanelbullar i morron här.
Ha en skön vecka.
Kramis Birgitta
Tack snälla ni!
Blir så glad när ni tycker om mina recept!
Ha en bra kommande vecka!!!
Kram!
Lisbeth
Hej Lisbeth
Jag följer din blogg lite då och då och fick inspiration till att baka dina muscavadokakor idag. Jag blandade dessutom i lite hackad mörk choklad och de blev kanon!! Tack för härliga och inspirerande recept!
Carina
Wow, your Kanelbullarnas look sooo delicious! Would it be possible to get the recipe in english?
I love canel and cardamom :-)
Greetings from Germany,
Monika
Skicka en kommentar