Grattis Marie på födelsedagen!!!
Vispa 4 äggvitor till vitt skum och ställ åt sidan.
Vispa 4 äggulor med 0,5 dl strösocker (fruktsocker går också bra) pösigt.
Blanda ner 100 gram smält smör blandat med 200 gram smält mörk choklad (sockerfri mörk choklad går, men blir lite kladdigare...) och 1 krm salt. Tillsätt försiktigt äggvitorna, blanda allt.
Häll i springform, grädda i 175 grader i 15 minuter. Inte längre, den ska vara lite kladdig, den stelnar efter.
Grädde förstås...
Kanske smaksatt med lite amaretto???
Njut!!!
Lisbeth
6 kommentarer:
Glutenfri och allt, jag vet en familjemedlem som blir glad tack tack
kram bibban
Vilken "smarrig" kaka, den måste provas.
Glutenfri dessutom.
Vilken godisbit.:-)
Det där måste ju provas, inskriven i receptboken blev receptet iaf!
Tack min vän ;O)
Kraaaaam
Fantastiskt god, helt underbar!! jag gräddade i 12 minuter i mitten av ugnen, blev nästan som en ljummen chokladmousse i konstistensen när jag serverade den, alltså kladdig men inte lika tjock och kompakt som en vanlig kladdkaka. Undrar om man inte kan använda samma recept fast till chokladmousse, alltså utan gräddning....?
Skicka en kommentar