Nu blir det vaniljbullens dag...
Mumsigt blir det med vit choklad i också!
Smält 100 gram smör och tillsätt 5 dl mjölk, låt bli fingervarmt. Lös upp 50 gram jäst, 1 tsk salt och 1 dl strösocker i degvätskan. Blanda ner 11-12 dl vetemjöl. Degen ska vara rätt lös för saftigare bullar!
Låt jäsa i 40 minuter.
Knåda degen, platta ut till en rektangel.
Bred på en fyllning bestående av 100 gram rumsvarmt smör, 100 gram finhackad vit choklad och 1 msk vaniljsocker. Vik ihop och skär remsor som du virar/knyter till en bullknut! Det blir ca 20-25 bullar av en sats...
Lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa i ca 25 minuter ytterligare.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i 225 grader i ca 12 minuter.
Låt svalna något.
En saftig och underbart god
bullvariant!
Lisbeth
9 kommentarer:
Det låter inte dumt =) Önskar dej en trevlig vecka! //Maria
Hej!
Uderbara recept du har,jag bakar och bakar mmmm....
Såg ett bröd på nordingårdens blogg
på pepparkaksbröd som såg så gott ut men kan inte hitta receptet.
Skulle bli jätteglad om du kan hjälpa mig med det.
Kram Helen
Såååååå himmelskt gott!!!! Dem och mjölk el en kopp kaffe.... Mari.
Alltså jag tror att jag svimmar vad gott! Jag är hemskt sugen på alla dina härliga recept. Men jag sparar dem i min receptbank för att använda lite längre fram :)
Ha det gott!
J
Det här receptet måste jag prova!! Har bakat bullar med vit choklad och mandel inspirerad av förra årets saffransbullar med vit choklad... Mums!!
Imorgon är det Nalle dagen, som sonen hade velat fira på förskolan! Men vi är lediga och ska uppfinna ngnslags Nallekaka här hemma, och plocka fram Nallarna till kalas!! /Ulrika
Dessa bullar ska jag prova......mums!!
Hej!
Tack för alla fina kommentarer!
Brödet med pepparkakskryddor kommer nu den 30e oktober på bloggen... Så håll ut!
Lisbeth
Mmm.. detta är numera personliga favoriten!
Mmmm fantastiskt goda bullar! Satte guldkant på min söndag :)
Skicka en kommentar