söndag 30 maj 2010

Kladdiga chokladkakan med Nougat & Mandel!


Till dessert
efter en lätt sallad kan det passa
med något tyngre och rejält kladdigt!
Här kommer en sån!

Vispa 2 ägg med 2 dl strösocker en liten stund. Smält 150 gram smör och smält även ner 150 gram mörk god choklad i den.
Blanda ner smör och chokladblandningen i kaksmeten.
Tillsätt 1,5 dl vetemjöl, 1 dl hackade skållade mandlar och 1 tsk vaniljsocker.
Blanda allt.
Häll i smord springform.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter, den ska vara kladdig, blir godast om den får stå över natten.
Men bred på ca 2 dl nougatkräm när kakan är varm. (Tex Nusco hasselnötskräm eller smält Odensenougat passar bra.)

Strössla kakan med ca 1,5 dl hackade, skållade mandlar.

Låt kallna och stå till sig.

Lite vispad grädde och smaskig likör så
är desserten i hamn!

Ha en skön dag!
Lisbeth

1 kommentar:

Emilié sa...

Vilken suverän blogg!
Synd att jag inte gillar att baka, men satan i gatan vad sugen jag blev på att lära mig.