tisdag 1 juni 2010

Goda bullar; nu igen!

Här blev det en specialfyllning bestående av
en cappuccinokrydda och grovhackade mandlar...
Cappuccinokryddan finns att köpa i en del kaffe & tebutiker.
Du kan annars blanda med nescafe och farinsocker...
Smält 100 gram smör och tillsätt 5 dl mjölk. Låt bli fingervarmt.
Lös upp 1 pkt jäst i en degbunke i vätskan. Tillsätt 1 tsk salt, 1 dl socker och blanda i ca 11-12 dl vetemjöl. Blanda väl, det ska vara rätt kladdig deg.
Låt jäsa i 40 minuter.
Ta upp och knåda degen lite, undvik att baka in för mycket mjöl.
Tryck ut en rektangel. Bred på cappuccinokryddor, ca 1 dl tillsammans med 100 gram rumsvarmt smör, 1 dl hackade mandlar och 1 dl farinsocker.
Rulla ihop och skär bullbitar (ca 2 cm breda) och lägg i somriga bullformar med snittytan uppåt.
Jäs i 25 minuter.
Grädda i ca 12 minuter i 225 grader.
Låt svalna på plåten.
Ha en skön start på sommarmånaden
Juni!!!
Lisbeth

Inga kommentarer: