fredag 4 juni 2010

Rabarberpaj med äpple och ingefära!

En god kombination är ingefära och frukter
såsom rabarber och äpplen.
Gör en pajdeg.
blanda 125 gram smör med 3 dl mjöl, 1 tsk vaniljsocker, 0,5 dl strösocker och 2 msk grädde (eller kallt vatten) och tryck ut degen i en pajform eller springform.
Förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader, låt svalna lite.
Skär 1 äpple och 2-3 rabarberstänglar i småbitar, stek de hastigt i lite smör tillsammans med 1 dl farinsocker och 1 msk riven färsk ingefära.
Fördela på pajskalet.
Blanda 1 dl vetemjöl med 100 gram smör, 1 dl havregryn och 1 dl strösocker till en smuldeg som du strör över frukten.
Grädda i 20 minuter cirka, tills det blivit fin färg.
Ätes med fördel nybakt, lite ljummen...
Med vaniljvisp eller grädde...
Trevlig helg alla bloggare!!!
Lisbeth

3 kommentarer:

Vero sa...

Skulle sitta fint om en timma när middagen smält ner ordentligt.

Ann-Charlott sa...

Mums, gud vad gott! Älskar Rabarber...
Trevlig helg/Lotta

n o r d i n g å r d e n sa...

Rabarber & äpple, den passar bra som nationaldagskaka!

Ha en bra helg vännen, vi hörs!