tisdag 8 juni 2010

Banankaka med kanel och valnötter!


Övermogna bananer blir
det hela tiden...
Här bakas det banankaka för jämnan känns
det som. Så här blev det idag!

Vispa 125 gram rumsvarmt smör med 1 dl strösocker och 1 dl farinsocker poröst. Tillsätt 2 ägg och vispa lite till, dela 3 bananer i mindre bitar och vispa i dessa med.
Tillsätt 1 msk kanel, 1 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver, 2 dl grovhackade valnötter och 3 dl vetemjöl.
Blanda väl.
Häll i springform och grädda i ca 45-50 minuter i 175 graders varm ugn.
Låt svalna i formen.

Jättegod nybakad med en klick god vaniljglass till!

Lisbeth

1 kommentar:

Anonym sa...

Fantastisk blogg! Tack för alla fina recept och bilder! Men det skulle va super om du ville skriva ingredienserna i lista istället för i text. Så lätt att göra fel :) för mig iaf :).
Tack igen!