Gott frukostbröd.
Och passar bra till utflykten,
om det är dags för svampplockningen!
Smält 50 gram smör och tillsätt 5 dl vatten. Låt bli fingervarmt, lös upp 1 pkt jäst i degspadet.
Tillsätt 2 tsk salt, 2 tsk brödkryddor (tex pomerans eller anis) 1 msk sirap och ca 11 dl rågsikt.
Blanda väl.
Låt jäsa i ca 30 minuter.
Ta upp och knåda en stund. Forma ca 20 bitar eller bullar.
Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Jäs i ytterligare ca 25 minuter.
Grädda i 225 grader i ca 12-15 minuter.
En god ost och lite gurka från
växthuset...
Klart för skogen!
Lisbeth
2 kommentarer:
Jag är alltid på jakt efter nya brödrecept. Låter jättegott det där brödet. :-)
Tack snälla du för tipsen! Päronkaka med valnötstosca...det ska det bli.
Dit bröd här i inlägget ska jag oxå testa.
Ha det så bra!
Kram Åsa.
Skicka en kommentar