onsdag 3 november 2010

Banankaka med Kaffesmak!

Bananer ligger och blir bruna i fruktskålarna lite
varstans har jag en känsla av...
Räddningen blir en god, saftig kaka med
de bruna bananerna i!
Vispa 3 ägg pösigt med 2 dl strösocker, vispa en stund till medan du lägger i bananerna. Vispen mosar de lagom mycket...
Tillsätt 100 gram smält smör och 0,5 dl mjölk. Tillsätt 0,5 dl kallt kaffe, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 3,5 dl vetemjöl.
Blanda allt ordentligt. Häll i välsmord form.
Grädda i 175 grader tills kakan känns torr, ca 45 minuter.
Låt kallna innan du stjälper upp den!
Mums!
Gott tillsammans med en kopp varm choklad på utflykten,
eller framför kaminen!
Lisbeth

4 kommentarer:

irene sa...

Den kan du vara säker på att jag skall prova!
Tack för reseptet!

Irene

/Thildisen sa...

Tack för receptet! Det kom verkligen lägligt. Har tjuvat ditt recept och lagt upp det på min blogg tillsammans med din bloggadress. Hoppas att det är okej.
/Thildisen

UlricaA sa...

Står i ugnen nu, bara smeten var ju supergod :OO))

Erika - Bakglädje sa...

Ser jättegod ut.