En god cheesecake
med äpplen
och havregryn..
God efterrätt
eller
bara gott fika en solig dag!
Smula ca 15 digestivekex, blandas med 100 gram smält smör. Tryck ut i den form du vill ha.
Grädda i 10 minuter i 175 graders värme.
Vispa ihop 1 burk kesella med 2 ägg, 2 dl strösocker, 1 msk vaniljsocker och 2 msk vetemjöl.
Häll smeten på den förgräddade botten.
Stek 2 äpplen i klyftor i smör en stund, strö över farinsocker och blanda runt lite.
Lägg i äppelklyftorna i smeten.
Grädda i ca 30 minuter i 160 grader. Låt svalna något, bred ut 1 burk vaniljkesella över.
Smält 50 gram smör och blanda i 1 dl strösocker, 1 msk kanel, 1 tsk vaniljsocker och 1 dl havregryn.
Strö över strösslet över cheesecaken.
Ställ svalt en stund.
Lycka till!
Lisbeth
4 kommentarer:
Hej Lisbeth! Hoppas allt är bra med dig och familjen!
Cheesecake var längesedan jag gjorde. Jag ska iväg på tjejmingel ikväll och då är det knytis så egentligen vore det ju självklart att baka men idag är det MAT på schemat... Ska man äta mat också, räcker det inte med kakor?!
Kram/Lena
ojoj vad det lät gott med äppelcheesecake!! hoppas du får en skön helg!
MMmmm va gott säger jag och mamma och önskar dig en trevlig pingst!!! Mari.
Oj, det där lät ju himla smaskigt! Det måste jag prova. Men idag har det blivit en massa farinbullar. Har bakat till ridklubbens hopptävlingar nu i helgen. Må så gott på dej!! Maria
Skicka en kommentar