måndag 12 oktober 2009

Blåbärsmazarinkaka!

foto: Mari / Nordingården

En så smaskig kaka
i blåa bärtider...

Gär en deg av 3 dl vetemjöl, 125 gram rumsvarmt smör, 1 tsk vaniljsocker, 1 äggula och 1 dl strösocker.
Tryck ut i en springform.

Ställ kallt en stund.

Vispa 3 ägg pösigt med 2 dl strösocker, tillsätt 1 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 2 dl grovhackad mandel, några droppar bittermandelessens och 1 dl vispgrädde.
Blanda allt ordentligt.
Häll i formen.

Häll över ca 3 dl blåbär.
Grädda i 175 grader i 40 minuter.

Låt kallna.
Gör en florsockerglasyr av 2 dl florsocker och en tsk vatten eller blåbärssaft. Strö över lite fina bär...

Så gott med lättvispad grädde!
Lisbeth

5 kommentarer:

Malin sa...

Lät jättegott! :) Och vilken tilltalande bild sen!

Anonym sa...

Smarrigt! Jag som har mycket blåbär i frysen, sparar detta recept :)

Kram Åsa

Jeanette sa...

Du va underbart, rös när jag såg kakan, den här måste jag bara baka......speciellt när man har frysen full i blåa härliga bär.
//Jeanette

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, ja denna kaka har jag ju inte smakat, med med tanke på ingredienserna och vad jag hitintills smakat som du har gjort så kan den inte vara annat än supergod!!! Tänk att jag kunde hålla mej fr att ta en tugga när jag fotade: )

Tack för det andra receptet jag fick nyss, du är bakardrottning! Vi ses i morg!!!! Mari.

David O. sa...

har precis bakat denna kakan
hade aldrig bakat med bittermandel förut, tog tre droppar och provsmakade smeten och det kändes som det var för mycket blev lite orolig för jag ska bjuda på jobbet imorgon men gjorde färdigt den ändå
fick inte riktigt glasyren att räcka till så jag gjorde lite extra
hur som så blev den supergod när den var färdig, rekommenderas varmt
jag fick ha inne min runt en timme för den skulle stanna i mitten