lördag 24 oktober 2009

Kardemumma & vinbärskaka


Jag kombinerade ihop två favoritsmaker
idag...Kardemumma och röda vinbär!
Blev super!
Vispa 2 ägg pösigt med 1,5 dl strösocker, tillsätt 1 msk kardemumma, 1 msk vaniljsocker, 0,5 dl vispgrädde och 100 gram smält smör. Blanda sist ner 3 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver.

Häll i springform.
Strö över ca 2-3 dl vinbär och rikligt med pärlsocker.
Grädda i 35 minuter i 175 grader.
Låt svalna i formen.

Grädde, grädde, grädde...

Lisbeth

7 kommentarer:

Ylva sa...

Hittade just hit via en annan blogg. Herregud vilken fantastisk blogg, blir så sugen på ett tesat allt!!!
/Ylva

Tranbärsgården sa...

Vilken härlig blogg! Fylld med mumsiga recept. Ska testa saffransbullarna med vit choklad och pinje :)

Körsbärshöjden sa...

Vilken underbar sida, la till mig som följare direkt !!

Ha en fin vecka :)
// Eva

Emilies Skafferi sa...

Vilken mumsig kaka!

Anonym sa...

Denna kakan var underbar! likaså havrekakorna med vit choklad! Alla älskade dem! :D Tack för att du driver denna bloggen

Anonym sa...

Ich bin eine Italienerinne, ich kann kein swedisch und nur ein bisschen Deutsch, doch mir gelingt deine Rezepten zu verstehen. Aber die Ubersetzung Svedisch-Italienisch ist SCHRECKLICH!!! Ich versuche sie zu verbessern. Die Ribisl-torte ist super!!! Ciao Luisella

meroni.franco@tiscali.it

Anonym sa...

Absolut godaste kakan!!! Tack!