onsdag 14 oktober 2009

Mandeltoscabullar!

En god variant av bullar,
smaskig fyllning och en godisknäckig tosca på topp!
Kan inte bli bättre...
Smält 100 gram smör. Tllsätt 5 dl mjölk, låt bli fingervarmt.
Lös upp i en degbunke; 50 gram jäst, 1 dl strösocker, 1 tsk salt i degspadet.
Tillsätt 11-12 dl vetemjöl.
Blanda allt ordentligt. Degen ska vara rätt lös, det blir saftigare bullar då...
Låt jäsa i 40 minuter.
Ta upp på mjölat underlag. Undvik dock att baka in så mycket mer mjöl.
Tryck ut en avlång och smal rektangel. Bred på en blandning av 200 gram grovriven mandelmassa, 50 gram smält smör och några droppar bittermandelessens.
Rulla ihop degen till en rulle, skär bullbitar och lägg i pappersformar. det blir ett tjugotal.
Låt jäsa i 25 minuter till.
Gör under tiden toscan;
Smält 100 gram smör, blanda ner 1 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl vispgrädde, 2 msk sirap och ca 2 dl flagad mandel.
Låt det bara sjuda ihop.
Fördela toscasmeten försiktigt på de färdigjästa bullarna.
Grädda i ca 12 minuter i 225 graders ugn, kolla så de inte blir för mörka!
Låt svalna.
Pudra över florsocker.
Ljuvliga bullar!
Stort GRATTIS till min son
som fyller 21 imorgon...
Du är såå bra!
Lisbeth

6 kommentarer:

Viveka i Bläckhornet sa...

Vilka smarriga bullar!

Grattis till sonen. Min fyller 21 i januari.

Kram Viveka

bagerskan sa...

Vem äter upp alla godsaker?!?

Kram Karin

Ylle by heart sa...

MUMS... det kurrar i min mage (och jag har jäst hemma)!!!

Villa Carl Larsson sa...

Men duuu vilka underbara recept! Härlig blogg. Jag lägger till dig bland favoriterna så jag kan hitta hit ofta! Nu ska det bakas :)

Kram Josefin

Linnea sa...

Grattis till världens bästa storebror, och massa kramar till världens bästa mamma. Wille skickar massa pussar och kramar.

AkH sa...

Åh, jag blir så sugen varje gång jag besöker din blogg. Jag måste se till att baka imorgon när jag är ledig. Grattis till din son på hans födelsedag!
Ha en skön kväll!
Anna-Karin
livetharochnu-akh