Lättbakat!
Vispa 4 ägg med 2,5 dl strösocker pösigt. Tillsätt 125 gram smält smör tillsammans med 1 dl mjölk. Blanda ner 4 dl vetemjöl, 3 msk apelsinmarmelad och 2 tsk bakpulver.
Blanda allt.
Häll i bakpappersklädd långpanna. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader.
Låt kallna.
Blanda 3 dl florsocker med 2 msk vatten eller apelsinsaft och bred ut över kakan, strö över kanderade apelsinskal.
Låt sätta sig och skär i rutor.
Lycka till!
Lisbeth
6 kommentarer:
Mmmmm...Vad gott det låter! Nåt att prova på tror jag.
Tack för tipset.
Åsa.
Mmmmums vad det låter fräscht och gott! Tack för alla din underbara recept!
Ha en toppen tisdag!
Camilla
Men alltså hur mycket bakar du...fyyyyy tusan vad gott!!!!
Ojojoj! Gissa om jag blev sugen på att baka nu!! Typiskt att jag är påväg till jobbet. Sparar din sida!
Kram från Anna
Är så ljuvligt att komma in till dig och sukta efter allt gott du har bakat.
Nu har jag precis börjat med IG- ätande så det ljuvligaste av ljuva i kaffebrödsform går ju bort. Orättvist är livet, men jag måste ner några kilo. Men så fort jag kan passa på att äta något sött och härligt så är det till dig jag ska söka mig.
Kram Maggan http://livsglimtar.wordpress.com
TACK snälla Ni för alla goa kommentarer!
Ha en underbar helg som står för dörren!
Kram.
Lisbeth
Skicka en kommentar