onsdag 12 maj 2010

Vetebrödslängder med god fyllning!


Smaskiga längder blev det idag till
Kristi Himmelsfärdsdag!
En godisfyllning med det som fanns hemma;
Vit choklad, kokos och flagad mandel!

Smält 100 gram smör, tillsätt 5 dl mjölk, låt bli fingervarmt.
Lös upp 1 pkt jäst i degspadet, tillsätt 1 tsk salt, 1 dl strösocker och ca 11-12 dl vetemjöl.
Låt jäsa i 40 minuter cirka.
Ta upp degen och knåda den lätt, forma en rektangel, och bred på fyllningen...
Blanda 100 gram halvsmält smör med 1 dl strösocker, 1 dl finhackad vit choklad och 1 dl flagad eller hackad mandel.
Fördela på degen. Rulla ihop.
Skär ca 14-16 degbitar av rullen. Lägg i två bakpappersklädda brödformar. (Eller gör vanliga bullar av det...)
Låt jäsa i ytterligare ca 25 minuter. Pensla med ägg och strö över rikligt med flagad mandel och pärlsocker.
Grädda i ca 20-25 minuter 200 grader.

Låt svalna innan du tar ur de ur formarna.

Mumsigt!
Lisbeth

4 kommentarer:

Nordingården sa...

Vilken fylling och gobulla! Den skulle jag gärna doppa i min kaffekopp!!!! Du, vi hörs: ) Mari.

Vardags-mirakel sa...

Åh, så gott! Går det lika bra med mörk choklad? Ha det bra, kram Eva.

Lisbeth sa...

Hej!
Det går naturligtvis att ta den chokladen som du har hemma!
Må gott!

Lisbeth

Hellenshus sa...

mmmm vit choklad och cocos var en smaskig kombination. Måste prova i vetelängd en dag när jag har jäst hemma. Det blir i cupcakes idag istället.

Trevlig långhelg!
Helen