Att baka en upp & ner kaka
är ett trevligt sätt att
se innehållet i kakan,
det kan vara alla sorters frukter och bär.
Ta till vara det du har i trädgården eller i frysen.
Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker pösigt, tillsätt 100 gram smält smör, 1 tsk vaniljsocker och 3 dl vetemjöl.
Blanda allt hastigt.
Skär 3 rejäla äpplen ( i det här fallet) i klyftor, låt gärna skalet vara kvar.
Lägg klyftorna i bakpappersklädd pja/springform, strö över ca 0,5 dl farinsocker.
Häll över kaksmeten.
Grädda i ca 30 minuter i 175 grader.
Låt svalna, stjälp upp den; upp & ner!!!
Saftig och hållbar.
Så god med iskall vaniljvisp!
Lisbeth
5 kommentarer:
Låter jättegott.1000 tack för receptet-Önskar dej en fin dag.Kram Rita ♥
Mina blir upp o ned utan ansträngning: ) denna kaka är nog inte bara supergod utan fin också! Ses på onsdag! Mari.
Tackar, den kör vi som efterrätt när vi äter vår sedvanliga middag med grannen.
Ha en skön vecka - och tack än en gång för att du inspirerar till "stordåd" i köket.
Kram
Ann
Tack för en jätte bra blogg. Hade fika gäster i går och testade 3 av dina recept och allt vart super. Jag undrar vart jag hittar receptet på de bullar som du har på fotot på din start sida, De med Saffran, vit choklad och pinjenötter? Harletat men hittar det inte.
Ha det bra!
Anki
Ojojoj, här var det en blogg jag inte hittat förut! Så mycket gott och inspirerande, hit kommer jag igen!
Vårhälsningar från Växthusmadam
Skicka en kommentar