onsdag 23 juni 2010

Marängkrisptårta med Mascarponekräm!

En krispig och smaskig tårta...
Den söta marängen fick en mindre söt mascarponekräm för att få balans...
Och så syrliga hallon på!
Gott!
Vispa 4 äggvitor till maräng tillsammans med 2 dl strösocker.
Blanda ner 4 dl flingor av sorten Rice Crisp. Bred ut marängen i två rundlar på ett bakplåtspapper, du kan sedan lägga ihop till en högre tårta eller så har du två tårtor...
Grädda i 1 timme i 150 grader.
Lägg på tårtfat när de svalnat.
Vispa 2 dl vispgrädde först, vispa sedan 200 gram Mascarpone till en slät massa, vispa sedan lätt ihop dessa tillsammans med 1 dl florsocker och 1 tsk vaniljsocker.
Bred på /och emellan om du har båda bottnarna i en tårta/ krämen och avsluta med rikligt med bär. Hallon, jordgubbar eller en blandning kanske med blåbär och röda vinbär lite längre fram i sommar...
Lycka till!
Största kramen till
vår Prinsessa som fyller
8 år imorgon den 24 juni!
Lisbeth

5 kommentarer:

Designe sa...

Åh vilken midsommartårta! :) Passar perfekt nu! Grattis till prinsessan oxå! Ha en fin midsommar! kram :)

Nordingården sa...

Grattis till gulliga Mira idag!!! Och den tårtan skulle jag älska - jag vet! Ha en skön midsommar hel familjen!! Mari.

Nordingården sa...

...Tindra menade jag: )

kompanivagen sa...

GRATTIS TINDRA HA EN BRA FÖDELSEDAG SES TILL VECKAN HÄLSN: MORMOR

evacecilia sa...

Ser supersmarrigt ut - jag ska göra en till barnen idag :).