torsdag 10 juni 2010

Valnöt & Farinbullar!

Oj, nu kom valnötterna med igen!
Men gott är det...
Gör en bulldeg.
Smält 100 gram smör och tillsätt 5 dl mjölk till fingervarmt!
Lös upp 1 pkt jäst, 1 tsk salt, 1 dl strösocker, 1 tsk malen kardemumma i degspadet. Tillsätt 11-12 dl vetemjöl, det får gärna vara rätt kladdig deg, för saftigare bullar.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Ta upp och knåda lite, men blanda inte i mer mjöl än nödvändigt.
Tryck ut en avlång platta, bred på fyllningen som består av 100 gram rumsvarmt smör, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl farinsocker och 3 dl grovhackade valnötter.
Rulla ihop och skär ca 1,5 cm tjocka bullbitar. Lägg i bull/muffins formar, det blir ett tjugotal.
Låt jäsa ca 25 minuter.
Pensla med ägg och strö över lite pärlsocker samt lite farinsocker.
Grädda i 10 minuter i 225 graders ugn.
Ätes med fördel ljumma...
Ha en underbar skolavlsutning alla
som är mitt uppe i de sista skälvande dagarna
innan det underbara sommarlovet!
Grattis till Linda i Stockholm & Tommy i Orsa...
-Va, ni är bra!
Lisbeth

3 kommentarer:

Nordingården sa...

Fikasugen!!!!! Mari.

Monkan sa...

Hej Lisbeth, som vanligt levererar du oss ännu ett bra recept, Jag bakade igår bullarna som stod i SÖTEBRÖD, de med kokt gröt, fantastiskt goda.
Ha en skön dag

Bea sa...

Mums! Va gott! Valnötter fungerar alltid. ;)