söndag 10 oktober 2010

Björnbärspaj med Honungstosca!



God och enkel paj,
funkar även så bra med höstens äpplen!
Gör en pajdeg.
Blanda 125 gram rumsvarmt smör med 0,5 dl strösocker, 3 dl vetemjöl, 1 ägg och 1 tsk vaniljsocker.
Tryck ut degen i en pajform eller en springform.
Grädda skalet i ca 15 minuter i 200 grader.

Tryck gärna till kanten lite när den är klar.
Blanda ca 250 gram bär med 2 msk potatismjöl, häll i den förgräddade pajbotten.
Smält 100 gram smör i en kastrull, tillsätt 2 msk mjölk, 2 msk vetemjöl, 1 dl strösocker, 3 msk honung och 200 gram flagad mandel. Koka ihop, det ska inte stå och koka mer.
Bred på toscan på bären.
Grädda i ca 15-20 minuter i 200 grader.
Låt svalna något.

En klick creme fraiche till är
supergott!

Må bra!
Lisbeth

8 kommentarer:

Fuat Gencal sa...

Çok güzel olmuş. Çok beğendim. Leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Vasiliki sa...

vad gott det ser ut...mmm...måste testas..
du har en helt underbar blogg.
ha en skön dag
kram vaso

Lisbeth sa...

Tack så mycket för era goa kommentarer! Och jag är så glad att ni uppskattar det jag gör.

Stor KRAM!

Lisbeth

Nordingården sa...

å jag kan intyga att den kakan är superb!

Du är BÄST!!! På allt! Mari.

Mit Liebe zum Detail sa...

Das ist fantastisch,tolle Rezepte,danke! Liebe Grüße aus Österreich Edith.

Erika - Bakglädje sa...

Ser gott ut!

Ölandstok sa...

Hej!
Du det här var ju en helt livsfarlig blogg som jag ramlade in på =)
Så mycket gott....
Hit kommer jag gärna tillbaka ;)
Kram från Öland

Gunilla Wiman sa...

Har testat den och den är underbart god! Tusen tack!