torsdag 7 oktober 2010

Chokladskorpor med Apelsin!


Baka mer skorpor!
Lätt och hållbart, dessutom
mycket goda...
Här med apelsin och choklad i god förening!
Rör 100 gram rumsvarmt smör med 2,25 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker. Tillsätt 2 ägg och 2 msk apelsinmarmelad.
Blanda ner 5 dl vetemjöl, 1 dl kakao och 1 tsk bakpulver.
Blanda allt.
Forma tre längder och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 10-12 minuter i 225 grader.
Skär i skorpor medans de är något varma.
Ställ in i eftervärmen i ca 30 minuter och låt torka. Behövs det mer sätt ugnen på 50 grader och låt de stå någon timme...(beror på väderleken, fuktigt kräver mer tid...)
Packa en fin burk med skorpor och ge bort!
Uppskattat!
Lisbeth

8 kommentarer:

Himlen Runt Hörnet! Sala sa...

Underbart! Dessutom är det ju lite juligt!
Själv sitter jag och pluggar, dricker glögg med russin och mandel samt inmundigar en härlig mjuk pepparkaka!

Det lär väl bara vara ca 65 dagar kvar!!

Jenny. sa...

Vet du vad, bara att klicka in på din blogg och se din header gör mig glad !!
Hoppas du får en skön torsdag !!
Kram.

Erika - Bakglädje sa...

Låter jättegott.

Huset på landet sa...

Skorpor är riktigt gott och dessa får mig att tänka på jul... mysigt! Måste prova att baka dem i helgen
/Maria

Vasiliki sa...

skorpor med apelsin och choklad ...gott..mmmm...
mvh vaso

Nordingården sa...

Mmmm de är sååå goda, det kan jag intyga!!! Lycka gruvgatan 13 som säljer dina skorpor där!!! Mari.

Elin sa...

Vad goda skorporna ser ut. Ska baka dem imorgon.
Ha en bra dag!
Kram Elin

Växelhäxan från norrland sa...

Så mycket gott du lägger in, gjorde din kardemummakaka för inte så länge sedan och den va ju försvinnande god.
Tack för tipset.