lördag 16 oktober 2010

Filmjölkslimpa m Lingon!


En favorit som jag glömt bort litegrann...
...eller förträngt, när jag hade cafe bakade jag denna x 10 nästan varje dag!
God är den iallafall.

Till en limpa gör vi så här...
Blanda 5 dl filmjölk (jag tog långfil, men vilken som går bra!) med 2 tsk salt, 2 tsk bikarbonat, 6 dl grahamsmjöl, 2,5 dl vetemjöl, 2 dl lingon och 2 msk sirap. Allt blandas till en gröt som hälls i bakplåtspappersklädd limpform.
Grädda i 175 grader i 50 minuter, ta ur formen och låt stå i eftervärmen i 15-20 minuter.

Brödet är godast när det kallnat.

Och jättehållbart...Annars skivar du det och fryser ner!


En god ost och en cappuccino!
Klart för kvällsfikat...

Lisbeth


8 kommentarer:

Fuat Gencal sa...

Ellerinize emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

Saygılar.

Nordingården sa...

Mmmm vilken god limpa,den vill jag också ha med ost på!!! Ha en bra helg kompis!! Mari.

Erika - Bakglädje sa...

Filmjölkslimpa är helt klart en favorit. Snabbt, enkelt och gott.

Wilhelmine sa...

Hei, dette så jo så godt ut. Den skal jeg prøve å bake.

Anonym sa...

Bakade detta bröd idag, det var lätt och smidigt att göra och smakade mycket gott!! Tack,tack / Carina

Fröken Fru sa...

Vilket härlig recept! Måste provbakas! Trevlig helg!

Anna sa...

Låter jättegott! Det måste jag prova! /Anna

Anna sa...

Låter jättegott! Det måste jag prova! /Anna