onsdag 13 oktober 2010

Chokladruta med chokladkräm!


En chokladruta blev det igen...
Nu med en lite krämigare glasyr och rätt kletig kaka!
Vispa 3 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker, tillsätt 200 gram smält smör som kokat ihop med 1 dl vatten.
Blanda ner 1 dl kakao, 3 dl vetemjöl, 1,5 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker.
Häll i mindre långpanna som klätts med ett bakplåtspapper.
Grädda i ca 18 minuter i 175 grader.
Smält 100 gram smör, tillsätt 3 dl florsocker, 3 msk kakao, 1 msk vaniljsocker och 1 dl vispgrädde, blanda allt.
Bred på den svalnade kakan.
Strö över rikligt med strössel eller kokos.
Skär i rutor.

Godisbit till jobbfikat!

Lisbeth

3 kommentarer:

Fuat Gencal sa...

Günaydın, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla.

Charlotte sa...

Nyligen hittat till dej! Säger bara: Helt livsfarligt! Så mycket godsaker på ett å samma ställe!

Tiol sa...

Här har vi verkligen de bästa av alla härliga godsaker, och det är så ljuvligt att få botanisera bland all din kunskap, du är fantastisk som delar med dej allt detta Lisbeth. Gott matbröd finns i flera underbara recept, jag har provat väldigt många och med mycket bra resultat.
kram o återigen TACK!
Tina i Falun