måndag 15 november 2010

Chokladrutor m Mjölkchokladtopping!



En till variant på chokladruta...
Neutrala smaker och jättegott!

Vispa 3 ägg med 2,5 dl strösocker pösigt. Tillsätt 100 gram smör som kokat upp med 1 dl vatten. Vispa lite till.
Blanda ner 1 dl kakao, 1 msk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 3,5 dl vetemjöl.
Blanda allt ordentligt.
Häll i bakpappersklädd mindre långpanna.
Grädda i 15 minuter i 175 grader.
Koka upp 2 dl vispgrädde, ta av värmen och rör i 200 gram mjölkchoklad tills den smält.
Låt kakan och krämen kallna innan du brer på chokladtoppingen.
Låt stå en stund innan det blir rutor!

Lycka till!
& ha en skön vecka...
Lisbeth

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Är ofta härinne på din urbraiga blogg och lånar recept. Tack för att du delar med dig!!
Chokladrutor är favorit här hemma och det är så bra att jag får tips på hur de kan varieras. Gjorde de kletiga chokladrutorna (recept 13/10)för ett tag sedan och upptäckte på slutet att jag inte hade varken strössel eller kokos hemma. Hade dock fått en burk m polkagriskarameller av mina grannar så jag krossade några sådana och lade på. Blev supergott m lite mintsmak, och dessa skall jag göra igen till 1:a adventfikat som vi brukar bjuda släkten på. Tack igen! MVH Nellie

Nordingården sa...

Hej hopp sockertopp!

Urbraig blogg var ordet!!! Mmm va gott men nästan för god, kanske jag föredrar saffranskakan nedan:) Vi hörs! Mari.

Gruvgatan 13 sa...

Det mest bedårande förklädet i dag skulle passa alla små bloggföljare och bagerskor!

G13.

Gunilla Wiman sa...

Hej Lisbeth,
provade att baka dina muffins med choklad i dag - jag råkade ha lite blockchoklad över - och dom var makalöst goda!
Än en gång - tusen tack för dina härliga recept!
Hälsningar
Gunilla

Anonym sa...

Chokladrutor m Mjölkchokladtopping!

Ta Polkagris choklad. Toppa med polkaströssel. Barnens favorit. Tack för reseptet. Kakan var supergod.
Anneli Umeå