tisdag 30 november 2010

Hasselnöts & Grahamsbröd!


Ett gott matbröd sitter aldrig fel!
Här blev det med de slattar jag hade hemma...
Lägg 50 gram jäst i en degbunke, slå på 5 dl fingervarmt vatten. Tillsätt 2 tsk salt, 2 dl finhackade hasselnötter, 1 msk matolja, 1 msk honung, 4 dl grahamsmjöl smat ca 7-8 dl vetemjöl.
Blanda väl.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Ta upp, knåda men ej med mer mjöl.
Forma en rulle av degen och lägg i bakplåtspappersklädd avläng limpform.
Jäs i ytterligare ca 30 minuter.
Pensla med vatten eller ägg och strö över sesamfrön eller vallmofrön om du vill...
Grädda i ca 30-35 minuter. Ev kan det stå utan formen en stund i eftervärmen.
Nötterna ger en härlig smak som
passar med en smakrik, vällagrad ost...
Mackmyra Whiskeyost rekommenderas!'
Lisbeth

4 kommentarer:

Lina sa...

Åh, vilka goda saffransbullar de skulle man gärna smaka :D
Vilken "God" blogg du har!!
Kram

Fuat Gencal sa...

Ellerinize sağlık, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Norr om Köpenhamn sa...

Tusen tack för din gulliga kommentar på min blogg. Jag blev sååå glad :o) Jätteskoj att du tycker om den!
Här har det också bakats lite med svärmor i veckan. Bilder kommer säkert på bloggen ;o)

Kram på dig!
Ulrika

Neoma sa...

Å vad roligt med nya recept till matbröd. Jag fastnar så lätt i min gamla recept!
Detta recept ser så gott ut, ska nog baka det imorgon!
/Mari