fredag 3 december 2010

Focaccia!


Ett underbart bröd till alla goda middagar...
Eller till att grilla på till en Italieninspirerad
förrätt, tex bruschetta med en god tomatsallad.
Till en långpanna behövs...
Smula 25 gram jäst i en degbunke, tillsätt 1 liter ljummet vatten, 0,5 dl strösocker och 1 dl olivolja. Blanda tills jästen löst sig, tillsätt 1 msk salt och ca 22 dl vetemjöl. Degen ska vara mycket lös.
Häll upp degen på en bakplåtspappersklädd långpanna, låt den ligga som den hamnar, rör inte degen.
Låt jäsa i 1 h minst. Dra ut degen med mjölade händer över hela lånpannan. Gör fingerstora hål över hela, jäs i ytterligare 25 minuter.
Strö över ca 2-3 msk flingsalt samt 1 dl olivolja och valfria kryddor, såsom rose'peppar, torkade örter eller fetaost och oliver?!
Grädda i 225 grader i exakt 25 minuter. Inte mer.
Låt svalna.
Skär i skivor eller rutor efter behov.
Ev fyll och grilla till lunch?
Passar bra till buffen...
Ha en skööön helg alla bloggande
vänner!
Lisbeth

2 kommentarer:

Fuat Gencal sa...

Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

Saygılar.

Karin sa...

Gott!
Du har väl inte missat Bagerskans julkalender - fylld med härliga tävlingar, kram Karin