torsdag 9 december 2010

Saffransskorpor!


Passar så bra till julklapp också!
Dessa fina påsar finns på
butiken
Gruvgatan 13 Falun
Det närmar sig Lucia och extra gott är det då med
något att tugga på som komplement till
alla pepparkakor.
Varför inte en saffransskorpa?

Blanda 100 gram finhackad sötmandel, 2 ägg, 2 dl strösocker, 1 tsk salt, 1 kuvert saffran, 1 tsk bakpulver och ca 5-6 dl vetemjöl.
Knåda ihop till en deg för hand eller i en degblandare med degkrokarna.
Gör två avlånga limpor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna något, skär sedan i skorpbitar. Lägg med snittytan uppåt och ställ in i svalare ugn, ca 100 grader i ca 1 timme.

Blir ca 30-40 skorpor...


Sköt om er!
Lisbeth

1 kommentar:

Little miss Trouble sa...

Vilken underbar blogg... Vet var jag kommer hänga under julbaket!! Mycket inspirerande och läskande bilder!! =)