torsdag 10 mars 2011

Gott ljust bröd!

Ett lättbakat matbröd,
gott nybakt och att rosta...
Till 1 limpa behövs;
1/2 pkt jäst löses upp i 4 dl ljummet vatten, blanda ner 2 äggvitor, 1 tsk salt, 1 tsk socker och ca 5-6 dl vetemjöl.
Blanda allt ordentligt.
Jäs i 35 minuter. Ta upp och knåda litegrann, lägg i en bakplåtspappersklädd avlång brödform. Jäs i 30 minuter ytterligare.
Grädda i 35 minuter i 225 grader.
Låt svalna lite.
Får en spröd och fin yta.
Bra att ta rätt på äggvitor, kanske...
Lycka till.
L

6 kommentarer:

4U2 sa...

Varför skall vitt bröd vara onyttigt??? Jag kompenserar eventuellt intag med andra nyttiga varor och kan frossa i det vita! :)

Katarina sa...

Fint bröd :)

Helena mitt i smeten sa...

Ser gott ut! Alltid bra med recept som innehåller äggvitor. Som alternativ till maränger alltså ;-)

L-P sa...

Så lätt att göra o så krispig ytan blev, jättegott är det. L

Anonym sa...

Så lite mjöl ?

Karin sa...

Har nån bakat detta? Tycker det ser konstigt ut med 5-6 dl mjöl. Än så länge har jag haft i 7 dl och fortfarande bara en rinnande gröt.