onsdag 16 september 2009

Äppel & vinbärs cheesecakes......

Smaskiga cheesecakesportioner!
Du kan lätt göra de glutenfria med sådana digestivekex!
Lika goda för alla....
Smält 100 gram smör och smula ner kexen, cirka 10 st vanliga eller ett pkt glutenfria.
Lägg en matsked ca i 10 st portionsformar/tallrikar.
Vispa 1 burk mascarponeost (ca 250 gram) lite pösigt med 1 dl florsocker och 2 tsk vaniljsocker.
Klicka i en stor matsked av mascarponen i varje portionen.
Stek 1 fint skivat äpple i 1 msk smör i en stekpanna. Tillsätt lite strösocker och kanel.
Fördela frukten i varje portion, och strö dessutom lite röda vinbär på alla, klicka i lite mer kräm och till sist strössla över resten av digestivesmulet.
Lite vinbär överst. Sikta över lite kanel.
Ställ svalt en stund.
Sååå gott.
Minst två per person om du gör små ;)
Lycka till!
Lisbeth

4 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men hur gott lät inte detta!!! Jag som gjorde en cheesecake förra veckan, men en ganska klassisk, detta både lät och såg otroligt gott ut!!!

Mina sommargrabbar har förnyat sig idag: ) Mari.

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad ljuvligt! Enkelt, snabbt och ljuvligt! Precis min melodi Lisbeth :) Tusen tack för det receptet, det ska jag definitivt ta och prova vid nästa tjejträff!

Kram Jenny

anemonen sa...

Bäst att testa.

Kristin sa...

Vilken fin blogg du har. det här receptet verkade väldigt smarrigt!