Blanda ut 1 pkt jäst i 5 dl fingerljummet vatten. Tillsätt 2 tsk salt, 2 msk olja, 1 tsk honung, 4 dl grahamsmjöl, 1 dl sesamfrön, 2 dl havregryn och ca 6-7 dl rågsikt.
Blanda ihop allt ordentligt, gör så lös deg du kan...
Låt jäsa ca 40 minuter.
Baka ut till ca 12-15 fruksotbullar.
Jäs i ytterligare 25 minuter.
Grädda i 225 grader i 10-12 minuter.
Underbart goda med en smaskig chedddar på!
Lisbeth
6 kommentarer:
Detta brödet låter gott! Blir sugen på att baka nu, är ledig idag så tiden har jag. Får se utifrån vilka ingredienser jag har, vad det blir!
Detta bröd får det bli nu någon dag i alla fall!
Ha en bra dag!
Anna-Karin
livetharochnu-akh
Mmm vad jag önskar det matbrödet fanns hemma här hos mej. Tjingeling kompis!
Jag har tagit ditt recept. Testar dem så snart jag har tid. Tack
Hej Lisbeth!
Du får alltid så fin yta på brödet, penslar du dem något, före eller efter gräddningen?
En fråga till, använder du varmluft? Har du något tips på,om det är något speciellt man skall tänka på när man bakar med varmluft?
Mvh Tina
Hej!
Jag penslar aldrig mina bullar med något. Om jag inte ska fästa tex vallmofrön/sesamfrön då penslar jag med mjölk oftast. Ibland med ägg men tycker inte det passar så bra på matbröd.
Jag bakar hemma nu med vanlig ugn. Bakade i mitt cafe tidigare med varmluft. Båda funkar bra. Varmluft kan dra ur mer fukt ur bröden, så då är det ännu viktigare med kletigare deg än annars.
Hej!
Du har en fantstisk blogg!
Blev tipsad av min mamma som i sin tur blivit tipsad av en väninna.
Jag har bakat en hel del av din upplagda recept allt från kakor till bröd. Sitter nu och njuter av en kopp kaffe och nybakad sesam&havrebulle toppad med sesamfrön. Plåt nummer 2 står i ugnen. Mycket goda.
Tänker fortsätta att följa din blogg med glädje.
Tack för recept och inspiration!
/ELIN
Skicka en kommentar