Idag blir det en laddning iallafall.
Smält 100 gram smör, tillsätt 5 dl mjölk och låt bli fingervarmt.
Smula ner 1 pkt (50g) jäst i en degbunke och rör ut i degspadet. Blanda ner 1 dl strösocker, 1 tsk salt, 1 krm kardemumma och 11-12 dl vetemjöl.
Degen får gärna vara så kladdig som möjligt, bara du tycker du kan hantera den. Det blir saftigare bullar då.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Baka ut till en rektangel efter att du knådat degen litegrann, undvik att tillsätta så mycket mera mjöl.
Bred på en fyllning bestående av 100 gram rumsvarmt smör, 1 dl strösocker och 2 msk kanel.
Vik ihop, snurra bullknutor eller skär bitar och lägg i formar...Blir ett tjugotal bullar.
Jäs i ytterligare 25 minuter. Om du vill ha pärlsocker på bullarna pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsockret.
Idag hoppade jag över pärlorna!
Grädda i 10-12 minuter i 225 grader, låt svalna och pudra florsocker över de färska bullarna.
Ha en skön höstvecka och
ät nu en eller ett par bullar
för det är DU värd!
Lisbeth
2 kommentarer:
Tack för alla tipa!! Jag har gjort många fel ser jag! Men nu ska jag skriva ut ditt recept och spara det!!
Kram Eva
tips ska det ju vara ;)
Skicka en kommentar