tisdag 7 april 2009

Nötkaka med mascarpone & jordgubbar


Bra pris på jordgubbar
i min ICAbutik idag...
(Och de smakade faktiskt jordgubbar...)
Blir en nötig kaka med mascarponetopping
och favoritbäret...

Vispa 3 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker. Tillsätt 1 tsk vaniljsocker, 125 gram smält smör, 100 gram finhackade hasselnötter, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1 dl creme fraiche eller gräddfil.
Blanda allt väl...
Häll i springform. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

Låt kallna i formen.
Ta ur kakan, lägg på ett kakfat och bred på en topping bestående av;
250 gram mascarpone ( 1 förpackning) 1 tsk vaniljsocker och 3 msk florsocker.
Dekorera med jordgubbar.

Blir nästan som en tårta...
Tisdagstårta!

Lisbeth


6 kommentarer:

åsa - hello sugar sa...

vad härligt att jordgubbar äntligen börjar komma tillbaka i butikerna! och din tårta lät så somrig och god!

Ulrica sa...

Ville bara säga att jag hoppas att du aldrig slutar med din blogg. Jag har slutat söka på Receptsajter när jag ska baka, nu går jag in på din blogg i stället. Fast nu när jag GI:ar så blir det ingen bakning :(. Men snart så......

rosenskära sa...

Hellre en liten bulle på magen och goa kärlekshandtag än att inte få baka efter dina underbara recept! Men nu har ajg kommit igång jättebra med mina powerpromenader så jag kan unna mig det!

Stor kram/Lena

PS: På torsdag ska jag bjuda på din citronmarängpaj!

Patricia sa...

Hej! Råkade trilla in på din sida och jisses så mycket gott du "bjuder" på här.

Tårtan med jordgubbarna lät och såg väldigt god ut.

Kikar säkert snart in igen... =)

Mvh
Patricia

Lisbeth sa...

Tack snälla ni för goa kommentarer!!! Det är sånt som ger mig mer kreativitet.

Kram och trevlig resterande påskvecka önskar jag er!
Lisbeth

Guldkant På Livet sa...

Jissus så gott detta såg ut och lät, du är toppen!

Vi hörs!