Goda frukostbröd eller till mellanmålet!
Lös upp 1 pkt jäst i 5 dl fingervarmt vatten, tllsätt 1 tsk salt, 2 msk honung, 1 dl pumpakärnor, 1 dl solroskärnor och 2 dl havregryn. Blanda och häll även i 10 dl vetemjöl/siktat dinkelmjöl och
2 dl grahamsmjöl.
Blanda ordentligt.
Låt jäsa i ca 30 minuter.
Baka ut bullar som du rullar i solroskärnor blandat med lite flingsalt.
Det blir ca 15 st bröd av den här satsen.
Låt jäsa ytterligare ca 20 minuter på plåten.
Grädda i 225 grader ca 12 minuter.
Gott med den lilla extra salta och
rostade solrostouchen!
Lisbeth
5 kommentarer:
Hej vännen, vattnet ska väl vara fingervarmt antar jag...?
Lena
Ja naturligtvis.
Tackar :)
L
hembakat bröd är ju så gott, jag måste skärpa mig och börja göra lite mer sånt, bakar ju bara sötsaker :)
Åh vilken trevlig blogg jag hittade här :) Vilka underbara recept du bjuder på, här kommer jag absolut att fortsätta kika in, lägger till dig bland mina "mysiga bloggar" omedelbart bums :)
Kram Åsa
Tackar! Det var en smidig deg att jobba med och bröden blev tacksamt emottagna till mellis! Gott med saltet på toppen, det blir en extra tvist liksom =0) Kram Linda
Skicka en kommentar