måndag 6 april 2009

Mellangrova fröbullar!


Goda frukostbröd eller till mellanmålet!
Lös upp 1 pkt jäst i 5 dl fingervarmt vatten, tllsätt 1 tsk salt, 2 msk honung, 1 dl pumpakärnor, 1 dl solroskärnor och 2 dl havregryn. Blanda och häll även i 10 dl vetemjöl/siktat dinkelmjöl och
2 dl grahamsmjöl.
Blanda ordentligt.
Låt jäsa i ca 30 minuter.

Baka ut bullar som du rullar i solroskärnor blandat med lite flingsalt.
Det blir ca 15 st bröd av den här satsen.
Låt jäsa ytterligare ca 20 minuter på plåten.

Grädda i 225 grader ca 12 minuter.
Gott med den lilla extra salta och
rostade solrostouchen!

Lisbeth

5 kommentarer:

rosenskära sa...

Hej vännen, vattnet ska väl vara fingervarmt antar jag...?

Lena

Lisbeth sa...

Ja naturligtvis.
Tackar :)
L

åsa - hello sugar sa...

hembakat bröd är ju så gott, jag måste skärpa mig och börja göra lite mer sånt, bakar ju bara sötsaker :)

Anonym sa...

Åh vilken trevlig blogg jag hittade här :) Vilka underbara recept du bjuder på, här kommer jag absolut att fortsätta kika in, lägger till dig bland mina "mysiga bloggar" omedelbart bums :)

Kram Åsa

Vardagens guldkorn sa...

Tackar! Det var en smidig deg att jobba med och bröden blev tacksamt emottagna till mellis! Gott med saltet på toppen, det blir en extra tvist liksom =0) Kram Linda