söndag 31 maj 2009

Marängbotten med vitchoklad & jordgubbsmousse!

En smaskig tårta,
lite glasstårta men smälter inte lika snabbt!
Krossa en liten påse maränger och lägg i botten på en bakplåtspappersklädd rund form.
Vispa 2,5 dl vispgrädde rätt hårt, blanda ner 2 äggulor och 150 gram smält vit choklad tillsammans med 1 msk smält smör.
Bred ut över marängbotten...
Ställ kallt en stund.
Mosa 1 liter färska jordgubbar (tar du frysta jordgubbar, så tina och mosa dem och sila bort lite vätska.)
Lägg 4 blad gelatin i lite vatten och låt dra i 5 minuter.
Koka en sockerlag på 0,5 dl vatten och 1 dl strösocker.
Dra kastrullen från värmen och lägg gelatinbladen att smälta däri.
Blanda ner jordgubbspure'n och låt kallna.
Vispa 2,5 vispgrädde och blanda ner jordgubbspure'n.
Bred ut jordgubbsmoussen över den andra fyllningen.
Frys minst 4 timmar eller över natten. Låt tina en stund i rumstemperatur innan servering.
Garnera med vit choklad och jordgubbar!
Trevlig helg!
& Välkommen Juni!
Lisbeth


5 kommentarer:

Sandra sa...

Mmmm låter verkligen jätte gott. Men det här med gelatin, jag har aldrig vågat baka med de. Men de kanske inte är så krångligt, eller??

Smått å Gott sa...

Hej på dej! Inte illa!! Får kanske testa den till midsommar. Visserligen åker vi till Borås men de har väl frys där med !! Må så gott på dej och så får vi se till att träffas över en fika. Kram Maria

Ullis sa...

Denna tårtan kommer jag helt klart att prova, kan knappt vänta.

Växelhäxan från norrland sa...

Jisses amalia vad du frestar med mycket gott...
Få se om det kanske blir att pröva denna underbara tårta till midsommar..
Tack för alla dina tips...
mvh

Anonym sa...

Ser verkligen jättesmarrigt ut! Har du nåt tips vad man kan ha istället för maräng i botten?