tisdag 2 juni 2009

Limepaj!

En frisk skapelse,
jättegod en fin sommardag...
Gärna med färska jordgubbar till!
Gör en pajdeg.
Blanda 125 grader rumsvarmt smör med 3 dl vetemjöl, 2 msk grädde, 1 ägg och 1 dl strösocker.
Tryck ut i en springform tex.
Förgrädda pajbotten i ca 10 minuter i 200 grader.
Vispa 3 ägg med 2 dl strösocker pösigt, tillsätt saft och skalet av 3 limefrukter. Blanda också ner 1 dl vispgrädde och 2 msk vetemjöl.
Häll på pajbotten.
Grädda i ca 15-20 minuter i 175 grader. Den stelnar efter litegrann.
Lisbeth
önskar lycka till!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej tack för alla goa recept. Undrar vispgrädden som ska blandas i, ska den vara vispad eller ska den hällas i rinnande?

Birgitta sa...

Hej!
Vad mycket gott du bakar och ger oss recept op. Limepajen låter jättegod och tårtan härunder ser helt underbar ut. Det är ju snart födelsedag här, så jag kanske ska prova den då.
Kram Birgitta

linnea sa...

åhh vilket fint kort på er, fina mor min och wille.

smultronstället sa...

hej!den här limepajen ska jag göra o ta med till stugan på torsdag. så mycket gott Lisbeth..tårtan såg helt underbar ut.. men geleatin vet ej om jag fixar de.. men ska försöka .. kortet på dej o Wille ett kanonfint foto .. en förstoring o sätta upp de på väggen.. kram f kerstin

Allt o Inget Med Jeanette sa...

Allt låter ju såå smaskigt!!
Lika bra att skippa bikinin i år *fniss*

Jeanette