måndag 22 juni 2009

Rabarberpaj med kanelmaräng!


En så god kombo är
kanel med rabarber...
Det har jag skrivit om tidigare,
här kommer en till
variant!

En rabarberkompott kan du koka först...
Rensa 2-3 rabarberstängler och skär i småbitar. Lägg i 1 dl vatten och 1 dl strösocker. Koka upp, låt puttra en stund. Ta av från plattan och tillsätt 1 msk potatismjöl utrett i 3 msk vatten. Rör och låt tjockna.

Gör en pajdeg.
100 gram rumsvarmt smör blandas med 3 dl vetemjöl, 3 msk strösocker och 1 äggula.
Blanda och tryck ut degen i en pajform/springform.
Grädda i 200 grader i ca 12-15 minuter.

Fördela rabarberkompott i skalet.
Vispa 4 äggvitor till fast maräng, tillsätt 2 dl strösocker och vispa lite till. Blanda ner 2 msk kanel, rör runt.
Bred marängen över rabarberkompotten.

Grädda i ca 15 minuter i 150 grader. Marängen ska bara få lite färg.
Låt svalna.
En god vaniljglass, eller om du vill
grädde!

Mmmm,
hälsar
Lisbeth



7 kommentarer:

Anna sa...

TACK för härlig inspiration!!!
Hej svejs
//Anna

@nemonen sa...

Jag kopierar receptet bums. Smaskens med rabarber och maräng.

Birgitta sa...

Vad du frestar oss med mycket gott. Ska vi baka alla dina fina bakverk kommer vi att rulla fram innan sommaren är slut. Men det är så roligt att läsa dina recept. Ska ha en bakdag nästa vecka när allt lugnat ner sej lite här och då kommer jag att pröva något härifrån.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Mor-Mia sa...

Den här pajen lät ju jätte god!
Den måste jag testa i sommar.

Hälsningar
Mia

Anonym sa...

Uit Nederland.
Het gebak ziet er heerlijk uit maar jammer genoeg kan ik het niet maken want ik snap niets van de taal.
Ik denk dat het Noors is.

vriendelijke groet van Hilda

Fridfulla hem sa...

Vilken underbar blogg du har nu måste jag också baka, vilket inte sker så ofta numera.Tack för inspirationen.
/ Maud

Anonym sa...

Jag blev så glad när jag rammlade in på den här bloggen.
Min 13-åriga dotter har precis fått glutendiagnos och hon tror att det inte finns något gott för henne att äta. Nu kan jag motbevisa henne med både den ena och den andra läckerheten.
Ser fram emot att läsa din blogg. Tack!
Hälsningar från Marie i Järvsö