lördag 13 juni 2009

Morotskaka med vit & mörk choklad!

Morotskaka!
Kan bakas i hur många varianter som helst...
...här är en lite annorlunda variant utan philadelphia,
men minst lika smaskig iallafall!
Vispa 2,5 dl matolja med 2,5 dl strösocker en stund. Tillsätt 3 ägg och vispa det lite ljusare.
Blanda i 4 dl finrivna morötter tillsammans med 2 tsk kanel, 2 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljsocker, 100 gram finhackad mörk choklad, 2 tsk bikarbonat och 4 dl vetemjöl.
Blanda väl.
Häll i springform och grädda i ca 40 minuter i 175 grader.
Låt kallna och ta ur formen.
Lägg kakan på ett fat.
Koka upp 1 dl vispgrädde, lägg i 175 gram vit choklad att smälta( hacka 25 gram fint till garneringen sedan...) Rör tills den vita chokladtryffeln tjocknat, som den gör när den kallnar.
Bred ut över kakan, strö över den hackade vita chokladen.
Låt stå svalt och sätta sig...
Den är mycket hållbar och saftig i flera dagar.
Lycka till!
Lisbeth

5 kommentarer:

Tina i Falun sa...

Underbara Lisbeth.........jag som bara älskar morotskaka, och jag som bara älskar vit choklad, detta kommer att bli helt underbart att göra och att äta............!
Ljuvliga lördag......kram.TINA I FALUN

Emiliesskafferi sa...

Yummie!:)

Smått å Gott sa...

Ännu ett mästerverk från en mästare =) Den ska testas! Må så gott. Kram Maria

n o r d i n g å r d e n sa...

Den ÄR sagolikt god!! Kaka och miljö känns igen: )och glasyren faller så där proffsigt ned som den bara gör på dina kakor....

Vi hörs snart igen, allt är så spännade: )

Växelhäxan från norrland sa...

Så god den såg ut...
Här blir man frestad som vanligt..
Tack för alla dina tips..