Mycket lättbakade och goda, supersnabba
Wienerbröd med vaniljsås och jordgubbar.
Tina upp en förpackning med 5 smördegsplattor, dela de på mitten, så du får tio degbitar.
Snitta efter kanterna på alla fyra sidor, på alla bitarna.
Gör en god marsansås, du behöver bara ett par dl.
Klicka på alla degbitarna.
Skiva färska jordgubbar, det går åt 10-15 st, och fördela ovanpå.
Grädda i 225 grader ca 15 minuter. De ska få lite färg, men passa så de inte bränns.
Låt kallna på plåten, sikta florsocker över.
Mmmm,
och snabba fikabröd är det!
Lisbeth
11 kommentarer:
Vad menar du med att "snitta efter kanterna"?
ojojoj va gott ännu fler kalor....äcsch va gör välan det tack för ännu ett gott tips
Kram Bibban
Nej men gud så gott! Och tom jag förstod receptet! Ngt att impa med, jordgubbswienerbröd.... passande Nationalbakelse!
Trevlig helg,ses på måndag! Mari.
Gott, gott, inte så krångligt att göra dessa heller..
Trevlig helg
Kan nog funka för mig som aldrig bakat wienerbröd, det där kavlandet är inte riktigt min grej! Fast typiskt att jag nyss slängde den där rullen med smördeg...
Hur går det där med vardagen, är du i Dalarna v 29?
Kramar/Lena
Mmmm... Denna ska jag pröva imorgon. Jag får så många goda recept av dig! TACK TACK! Säg mig... äter du verkligen allt du bakar?
Mums vad gott det ser ut ..... det måste jag också prova någon gång. Tack för receptet och ha en trevlig helg.
KRAM, Ann
åh vilken härlig blogg! lägger till den på favoriter! =)
Hej!
Javisst fikar jag allt jag skriver om... NJUTER av livet!
Snitta kanterna som en ram runt fyllningen.
Lycka till!!!
Lisbeth
Å vilket enkelt fikabröd, ska sparas till lämpligt tillfälle =0)
Lottar ut ett tillbehör inne hos mig som kan passa till dina fikastunder ;0)
Kram Linda
Åhh, det här lät så gott så det måste jag testa!
Hälsningar
Mia
Skicka en kommentar