fredag 5 juni 2009

Jordgubbswienerbröd med vaniljkräm!


Mycket lättbakade och goda, supersnabba
Wienerbröd med vaniljsås och jordgubbar.
Tina upp en förpackning med 5 smördegsplattor, dela de på mitten, så du får tio degbitar.
Snitta efter kanterna på alla fyra sidor, på alla bitarna.
Gör en god marsansås, du behöver bara ett par dl.
Klicka på alla degbitarna.
Skiva färska jordgubbar, det går åt 10-15 st, och fördela ovanpå.
Grädda i 225 grader ca 15 minuter. De ska få lite färg, men passa så de inte bränns.
Låt kallna på plåten, sikta florsocker över.
Mmmm,
och snabba fikabröd är det!
Lisbeth

11 kommentarer:

Kokoskaka sa...

Vad menar du med att "snitta efter kanterna"?

Bibban sa...

ojojoj va gott ännu fler kalor....äcsch va gör välan det tack för ännu ett gott tips
Kram Bibban

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men gud så gott! Och tom jag förstod receptet! Ngt att impa med, jordgubbswienerbröd.... passande Nationalbakelse!

Trevlig helg,ses på måndag! Mari.

Växelhäxan från norrland sa...

Gott, gott, inte så krångligt att göra dessa heller..
Trevlig helg

rosenskära sa...

Kan nog funka för mig som aldrig bakat wienerbröd, det där kavlandet är inte riktigt min grej! Fast typiskt att jag nyss slängde den där rullen med smördeg...
Hur går det där med vardagen, är du i Dalarna v 29?

Kramar/Lena

Hemmafruns hörna sa...

Mmmm... Denna ska jag pröva imorgon. Jag får så många goda recept av dig! TACK TACK! Säg mig... äter du verkligen allt du bakar?

VvW Design sa...

Mums vad gott det ser ut ..... det måste jag också prova någon gång. Tack för receptet och ha en trevlig helg.
KRAM, Ann

Filibabba sa...

åh vilken härlig blogg! lägger till den på favoriter! =)

Lisbeth sa...

Hej!
Javisst fikar jag allt jag skriver om... NJUTER av livet!

Snitta kanterna som en ram runt fyllningen.

Lycka till!!!
Lisbeth

Vardagens guldkorn sa...

Å vilket enkelt fikabröd, ska sparas till lämpligt tillfälle =0)
Lottar ut ett tillbehör inne hos mig som kan passa till dina fikastunder ;0)
Kram Linda

Mor-Mia sa...

Åhh, det här lät så gott så det måste jag testa!

Hälsningar
Mia