fredag 5 mars 2010

Äppelpaj med Kanel!

En smaskig Äppelpaj går väl alltid ner, eller hur???
Här med kanel i både äppelkompott och havresmul!
Gör en pajdeg!
Blanda 3 dl vetemjöl med 0,5 dl strösocker, 125 gram rumsvarmt smör och en äggula.
Tryck ut i en paj/springform.
Förgrädda i 175 grader i ca 10-12 minuter.
Klyfta upp 3 st fina äpplen med mycket smak, lägg i en stekpanna med 2 msk honung, 2 msk farinsocker, 2 msk smör och 1 msk kanel. Fräs det tills äpplena blir lite mjuka...
Häll i det förgräddade pajskalet.
Blanda 100 rumsvarmt smör med 1 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 1 dl strösocker och 2 msk kanel. Tryck ihop smulor och strössla över pajen.
Grädda till fin färg; ca 10 minuter i 200 grader.
Ätes med fördel ljummen.
Glass, vaniljsås, vaniljvisp
eller vispad grädde?
Bara att välja...
Lisbeth

4 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Hej Lisbeth!

Den ser fantastiskt god ut och den där semmel curd tårtan måste jag prova i helgen!

Tack snälla för all härlig och mumsig inspiration! ♥

Kram och ha en fin helg!
Mia

Monkan sa...

Den går ner hur lätt som helst.
Som vanligt levererar du smaskiskar, inte bra för figuren, men man lever bara en gång så....

119 sa...

thank u........................................

Hwita Villan sa...

Mums vad smarrig den såg ut! Tänk att du delar med dig av alla dina fina recept... tack så mycket! Väldigt mycket härlig bakinspiration!

Kram M