måndag 1 mars 2010

Passionsfruktskaka!


En smaskig tårta/kaka
till veckans fika....
Passionsfrukt är så gott!
En stor favorit bland exotiska frukterna........
Blanda 3 dl vetemjöl med 125 gram rumsvarmt smör, 1 äggula och 0,5 dl strösocker.
Gör en pajdeg av det och tryck ut i en springform.
Ställ kallt en stund.
Vispa 3 ägg med 2 dl strösocker pösigt.
Tillsätt 1,5 dl vispgrädde, 4 passionsfrukter, 1 tsk vaniljsocker, 3 msk vetemjöl och saft och skal av 1 lime.
Blanda allt och häll sedan i skalet.
Grädda i 175 grader i 35-45 minuter. Den får gärna vara lite svajig i mitten, stelnar efter något.
Är också jättegod om den får vila under natten.
Jag säger bara;
Grädde!
Njutningen är total!
Lycka till & ha ett skönt
sportlov alla lediga!
Lisbeth

3 kommentarer:

Pixi sa...

Jepp den e en hit!! Fann receptet i somras o den e bara för ljuvlig helt enkelt!! =)

sabina sa...

Åh vad gott!
Passionsfrukt bryter av så bra så det inte blir till en stor klump i munnen :D

n o r d i n g å r d e n sa...

Åh, kan vi inte fika ihop oftare: ) Mari.