måndag 29 mars 2010

Smaskiga smördegsbakelser!

Supersnabbt & enkelt!
OCH dessutom så gott.
Smaksatt grädden precis som du vill... eller låt den
vara naturell...
En förpackning smördegsplattor delas i två; då blir det 10 st bakelser.
Grädda de i ugnen enl förpackningen, ca 12-15 minuter i 225 grader. De ska ha färg men inte bli brända förstås...
Låt svalna och dela de på botten/överdel.
Vispa grädde mediumhårt, tillsätt den likör du vill ha om det är en vuxendessert. Jag har här använt 3 msk punsch. Hacka en god choklad fint och rör ner i grädden.
Fördela gräddblandningen på bottnarna, lägg på goda fräscha bär. De du har i frysen innan de färska kommer...Jag tog röda vinbär den här gången.
Lägg på locket och pudra över rejält med florsocker smaksatt med lite vaniljsocker.
Klart!
Så gott och faktiskt enkelt,
gör görna smördeg själv om du har tid och lust.
Då blir det ännu godare...
Men ibland är genvägarna helt ok!
Lisbeth

1 kommentar:

Kajsa sa...

Tittar alltid på dina recept och i helgen ska jag prova att göra godaste tårtan!

Kram Kajsa