Såg ett recept i en tidning i somras;
hittar inte den igen men så här gjorde jag nu...
En god semifreddo med svarta vinbär från frysen
i väntan på de nya!
Vispa 2 dl grädde medelhårt, tillsätt 1 dl florsocker och 200 gram mascarponeost. Rör försiktigt ihop tillsammans med 2 dl svartvinbärssylt. ( Den gör du snabbt med samma mängd syltsocker som de bär du hittar i din frys...Kokas upp i 3 minuter- klart!!)
Häll i tex plastmuggar, eller en bakfom kanske...ställ i frysen minst 2-4 timmar. Ta fram, spola varmt vatten på och stjälp upp en bra stund innan den ska ätas, den är godast tinat.
Servera lite sylt och vispad grädde
brevid, en underbart god dessert!
Mandelbiskvier är godis som tillbehör.
Lisbeth
4 kommentarer:
Åhhh, så sugen man blir....
Gjorde bullarna med honungsfyllning, tyckte degen blev väldigt kladdig så jag la i mer mjöl, hur kladdig ska den vara egentligen?
Bullarna var dock underbara och nästa gång provar jag med honung med smak...
Kram Ciiilia
Jag säger bara kors va gott! Gärna en jätteskål me den glassen efter ett par mackor av ditt goda lantbröd nedan!!!! Mari.
HUNGRIG!!!
:)
Man blir lite sugen på sommar och sol... Tur att man kan fylla frysen med sommarminnen.
Kul att du bloggar hos oss också nu Lisbeth!
Skicka en kommentar