Rabarber är vårens godaste "nyhet" tycker jag...
Så smakrik och och tyvärr ofta underskattad.
Nyttig lär den dessutom vara, så
ät rabarber gott folk!
Vispa 3 ägg pösigt med 2 dl strösocker, tillsätt 125 gram smält smör och vispa på lite till.
Blanda sedan i 4 dl vetemjöl, 3 msk punsch eller arraksessens, 1 msk vaniljsocker och 1 tsk bakpulver. Vispa en stund till.
Häll i springform.
Skär 4 st stänglar rabarber i småbitar, lägg i en kastrull med 1 dl vatten och 0,5 dl strösocker. Koka upp. Häll av vattnet och låt rabarbern silas av i durkslag.
Häll rabarbern över kaksmeten. Hyvla över 25 gram smör, strö över rikligt med flagad mandel och pärlsocker.
Grädda i 35 minuter i 175 grader.
Låt kallna innan du tar ur formen.
Till denna kaka passar lättvispad
grädde mycket bra!
Lisbeth
2 kommentarer:
Ååååå, så sugen jag blev. Min rabarber är också alldeles för liten.
Hej!
Jag har länkat till din härliga blogg. Hoppas det är ok.
Kramen Milla
Skicka en kommentar