den fina gröna vågen har jag fått av en god vän!
Ett gott matbröd bakat med Dinkelmjöl och favoriten solroskärnor blev det idag!
Lös upp 25 gram jäst (0,5 pkt) i 4 dl ljummet vatten. Tillsätt 1 tsk salt, 2 dl rostade solroskärnor, 1 msk honung, 1 msk matolja, 4 dl fullkornsdinkel och 3,5 dl vanligt dinkelmjöl.
Låt jäsa i bunken ca 25 minuter.
Knåda lätt och forma en limpa som läggs i avlång form klädd med bakplåtspapper.
Strö över rikligt med solroskärnor, dessa behöver inte vara rostade, de blir ju det ändå!
Jäs ytterligare ca 30 minuter.
Grädda i 200 grader i 30 minuter.
Låt svalna ur formen...
Saftigt, gott och bra till kvällsfikat!
Lisbeth
6 kommentarer:
Äntligen ett dinkelbröd som låter gott!
Lena
God kväll Lisbeth!
Du är makalös, vad gör ni med allt du bakar varje dag, stoppar ni i er allt oxå eller är grannarna glada för att du bakar så ofta.., hihi????
Hade jag bara haft hälften av den energi du har så hade jag varit nöjd.
Har sagt det förr men värt att nämnas igen...
Du är en jäkel på att få till det Lisbeth!
Skall baka dina chokladmuffins nu, överraska gubben med någon gott efter maten...
kramar till dig!
Marianne
Tack! Vad glad jag är att jag kan glädja någon!
Ja vi är fikaglada, och jag gillar att ta med en kaka eller ett bröd i gåbortpresent tex.
Stor släkt, även om vi inte träffas hela tiden...
Men jag bakar inte fikabröd varje dag, men nästan...hihi...
Har litet lager i frysen med förstås...
Oj en sån smarrig blogg, tusen tack för all inspiration. Nu ska jag ut och baka bullar. :o)
Kram Lydia
Du har så smarriga recept! bakade solrosfrallor häromdagen, jättegoda! bytte vattnet mot vassle och det gick bra! ska prova andra recept med så småningom när mitt nya kök är färdigt!!
/Lotta
Ja, du är helt outstanding...
Och vilken dösnygg våg!! Mari.
Skicka en kommentar