fredag 23 januari 2009

Vaniljfylld sockerkaka/ Sverigekaka / PRO kaka/ Pensionärskaka...

Ja, kärt barn har många namn...
I stort sett alla jag känner tycker mycket om den här kakan. Ni har den säkert som recept redan, men favorit värd att nämnas.
Vi brukar ha den som tårta på barnkalas ibland, med några skålar brevid med vispad grädde, vaniljvisp och bär. Så får barnen göra sin egen tårtbit...
Vispa 3 ägg pösigt med 3 dl strösocker. Tillsätt 1 dl kokande vatten. Blanda väl. Tillsätt 2,5 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver. Blanda och häll i springform.
Grädda i 175 grader i 35 minuter.
Låt kallna.
Smält 75 gram smör, koka upp med 1 dl mjölk.
Ta av värmen och tillsätt 1 msk vaniljsocker.
Dela den kalla kakan i 2 bottnar, häll smörblandningen över båda bottnarna. Lägg ihop.
Pudra med florsocker.
Saftig och så smaskig kaka!
Lycka till!
Lisbeth

7 kommentarer:

Mer av allt sa...

Oj vad du har bakat mycket gott på sista tiden! Kladdbakelserna med vit choklad måste jag genast göra. Jag blir också glad av att se Wille!

Trevlig helg och kramar från mig

Guldkant På Livet sa...

Min stora favorit!!!! Den är sååå god!! Fast din citronkakan med maräng kommer helt klart etta, el i af delad första plats; )

Ha en toppenhelg!! Mari.

rosenskära sa...

Jag vill ha Wille med det stora leendet här. Nu. Lyckost dig...

Lena

AURORA sa...

Du Er bare dronningen av alle dronninger du når det kommer til bakst...Jeg får vann i munnen bare av å lese bloggen din...har spart på alle oppskriftene dine og prøvd mange...Du er bare toppen!!!

susa sa...

Tack, för detta recept. Ja,alla recept men detta är speciellt för mig eftersom min mamma alltid gjorde den och nu hade jag tappat receptet. Har hittat liknande men inte exakta. Det här är det!
Karm från Susanne

Anonym sa...

Har bara en liten fråga: Jag har gjort den här kakan många ggr och den är väldigt god, men min fyllning består av smör, mjöl och vaniljsocker, och inte mjölk som det står i ditt recept, stämmer det att du har mjölk i eller har det bara blivit ett litet skrivfel?

Fantastiskt goda recept överlag! Saknar er på bagarstugan!

Lisbeth sa...

Hej Anonym!!!
Det ska inte vara mjöl i denna fyllningen, mjölk stämmer.
Lycka till!
Lisbeth